
Pečieme si pizzu
Zvyčajne si naši hostia uvaria guláš, niečo ugrilujú, zájdu do pivovaru alebo si objednajú donášku. Ale čo keď treba doplniť energiu uprostred zábavy, mimo otváracích hodín či počas zlého počasia? Vtedy prichádza rad na (mrazenú) pizzu. Lenže ako jej upiecť čo najviac čo najrýchlejšie v bežnej rúre? Rozhodli sme sa to vyskúšať :)

Najprv dáme predhriať rúru na 220-230 C. Mrazenú pizzu vybalíme a rozložíme na všetkých 5 plechov ako na obrázku, pričom niektoré jednoducho zlomíme. Takto vieme pripraviť naraz 72 a niektorí možno až 80 kúskov pizze :) Rozhodne použijeme papier na pečenie, ušetrí nám prácne čistenie plechov.

Pri vkladaní a vyberaní plechov použijeme teleskopické výsuvy na všetkých úrovniach. Pečieme pri teplote 220-230 C v režime "Vháňaný vzduch" alebo "Konvekčné pečenie" približne 30 minút, priebežne kontrolujeme, vyberáme a krájame veľkým kolieskom na pizzu.

Pozor, hoci rúra má aj šiesty zmysel špeciálne pre pizzu, nepoužijeme ho, pretože je určený len pre jednu pizzu, takže by to trvalo nekonečne dlho :(

Pôvodne rozdelené pizze môžeme znova spojiť, po nakrájaní to nebude takmer vôbec vidieť. A môžeme servírovať - či už ako hlavné jedlo pre 9-10 dospelých, alebo menšie jedlo po 6 kúskoch pre 12-13tich či ako olovrant alebo snack k filmu po 4 kúskoch pre 18-20tich, teda úplne pre všetkých :)

Dobrú chuť!